1. În cazul unei urgențe medicale sau chiar și în cazul unei consultații de rutină, atenționați personalul medical de statusul vaccinal al copilului dumneavoastră. Medicii care consultă copilul trebuie să ia în considerare și o boală prevenibilă prin vaccinare.
2. În situația în care copilul dumneavoastră are o plagă tetanigenă, trebuie să știți că vaccinul antitetanic nu îl ajută dacă nu este vaccinat anterior.
!!! VACCINAREA ANTITETANICĂ DE URGENȚĂ NU ARE NICIUN EFECT DACĂ NU EXISTĂ ANTICORPI ANTITETANICI FORMAȚI PRINTR-O SCHEMĂ DE VACCINARE ANTERIOARĂ!!!
3. În acest caz, trebuie să vă adresați de urgență unui spital de boli infecțioase pentru a începe tratamentul profilactic specific cu ser antitetanic sau Imunglobuline specifice.
4. La intrarea în colectivitate (creșe, grădinițe, școli, tabere școlare), anunțați personalul medical și educatorul despre lipsa antecedentelor vaccinale ale copilului dumneavoastră. Acest lucru este important atât pentru sănătatea copilului, pentru a fi izolat cât mai devreme în anumite situatii epidemiologice, cât și pentru sănătatea altor copii care nu au putut fi imunizați din cauza unor contraindicații medicale absolute sau temporare.
5. Evitați locurile supraaglomerate, mai ales în primul an de viață, precum și mijloacele de transport în comun.
6. Evitați călătoriile cu avionul pentru a reduce riscul epidemiologic al unor boli grave pentru copii, transmise de la adulti purtători sănătoși.
7. Sfătuiți-vă cu medicul de familie și luați cele mai bune decizii privind sănătatea copiilor dumneavoastră!
Material elaborat de Grupul Vaccine Advocacy AREPMF.
A se distribui cu citarea sursei.
Opmerkingen