top of page
Conferinta de Presa organizată cu ocazia  Săptămânii Mondiale a  Imunizării
Conferinta de Presa organizată cu ocazia  Săptămânii Mondiale a  Imunizării

lun., 29 apr.

|

Hotel Holiday INN

Conferinta de Presa organizată cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării

Luni, 29.04.2024, ora 10.00, Hotel Holiday Inn, sala Emerald, etaj 1 (B-dul. Decebal, nr. 19, sect. 3, București)

Registration is closed
See other events

Ora și locul

29 apr. 2024, 10:00 – 12:00

Hotel Holiday INN, Bulevardul Decebal 19, București 030964, România

Despre eveniment

Săptămâna Mondială a Imunizării,  desfășurată în ultima săptămână din aprilie, are scopul de a evidenția importanța vaccinării și de a promova accesul la vaccinuri pentru toți oamenii, indiferent de locul în care trăiesc. Vaccinarea este una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a bolilor infecțioase și de îmbunătățire a calității vieții. Anul acesta Săptămâna Mondială a Imunizării sărbătorește 50 de ani de la lansarea Programului Extins de Imunizare (EPI). Rezultatele acestui program evidențiază eforturile colective de a salva numeroase vieți de la boli care pot fi prevenite prin vaccinare și de a proteja generațiile viitoare.

Marcată prin campanii de informare și acțiuni menite să crească gradul de conștientizare în rândul populației cu privire la beneficiile vaccinării, Săptămâna Mondială a Imunizării reunește cu același acop organizații, guverne, profesioniști din domeniul sănătății și comunitățile locale pentru a oferi informații corecte și pentru a încuraja populația să se vaccineze.

În acest context, Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie marchează Săptămâna Mondială a Imunizării prin continuarea proiectului Protect LifeRo.

Lansarea programului de educație pentru sănătate va avea loc luni 29 aprilie 2024, prin intermediul unei conferințe de presă la care sunt invitați:

Prof. Univ. Dr. Doina AZOICĂI

Prof. Univ. Dr. Simin Aysel FLORESCU

Dr. Valeria HERDEA

Dr. Adrian MARINESCU

Reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății - Biroul din România

Echipa Vaccine Advocacy AREPMF

Decidenți din sistemul sanitar

Prima parte a proiectului Protect LifeRo s-a adresat profesioniștilor din sănătate, prin intermediul Îndreptarului de vaccinare în cabinetul medicului de familie, lansat în 2023. Partea a doua a acestui proiect, lansată acum, în aprilie 2024, se adresează populației generale, care reprezintă beneficiarul protecției oferite de vaccinuri, fiind un proiect educațional bazat pe mijloace moderne de comunicare, elaborat și realizat de profesionoști din sănătate, autori ai Îndreptarului de Vaccinare.

Unul dintre obiectivele principale ale Săptămânii Mondiale a Imunizării este acela de a ridica și de a menține acoperirea vaccinală la un nivel suficient de ridicat pentru a preveni reapariția bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare. Acest deziderat poate fi atins în primul rând prin educația pentru sănătate, prin oferirea de informații clare, corecte din punct de vedere medical și ușor de înțeles.

Vă așteptăm,

În numele Echipei AREPMF,

Dr. Raluca Ghionaru

Președinte AREPMF

Distribuie evenimentul

bottom of page