top of page

CALITATEA DE MEMBRU ASIGURĂ:

  • Consiliere juridică

  • Participarea cu taxa redusă la evenimentele științifice organizate de AREPMF (cu dovada achitării cotizației la zi) 

  • Cotizația anuală este 100 lei și se depune în contul AREPMF completând la detalii de plata: nume și prenume membru, anul pentru care se plătește cotizația

 

Datele fiscale AREPMF:

Beneficiar: AREPMF - Asociația Română de Educație Pediatrică în Medicina de Familie

Sediul: Bucuresti, str Burdujeni nr 10

CIF: 33754132
Cont Curent IBAN: RO25BTRLRONCRT0277370901
Banca Transilvania

Vă rugăm să completați si formularul de înscriere dacă vă înscrieți prima dată în AREPMF sau daca datele dvs. s-au schimbat.

DE CE SĂ DEVIN MEMBRU AREPMF

La peste 10 ani de la înființare, Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicină de Familie, a devenit una dintre asociațiile profesionale, profund și serios implicate în dezvoltarea învățământului pediatric în medicina de familie din România.

Fondată în toamna anului 2014, la inițiativa unui grup de medici de familie de pe întreg arealul țării, aplecați spre dezvoltarea cercetării științifice aplicate în practica de pediatrie a medicului de familie, AREPMF, a continuat în toți acești ani, să militeze pentru o breaslă profesională puternică, repozitionata corect între celelate specialități ale lumii medicale, respectată în societatea civilă.

Valorizarea fiecărui membru  al specialității de medicină de familie, respectul fiecărui om implicat în dezvoltarea profesională pe tot parcursul vieții sale, încrederea în capacitățile fiecărui membru al breslei noastre de a genera și a pune în practică inovații venite în sprijinul practicii de zi cu zi din cabinetele fiecăruia dintre noi- au fost repere de baza care ne-au putat pașii înspre momentul de astăzi.

De ce să devin membru AREPMF?

DSC_7738.jpg

Iată câteva motive pentru a deveni membru AREPMF:

1.Pentru a dezvolta cercetarea în medicină de familie și a demonstra că se poate la standarde calitativ înalte și în asistența medicală primară.

Argumente

Să nu uitați vă rog, dragi colegi, că suntem singurii specialiști care au în îngrijire toate persoanele sănătoase sau pacienți, pe tot parcursul vieții lor, din țara noastră, singurii care pot derula studii observaționale, calitative, pe loturi populationale mari și pe perioade de timp nedefinit. Colaboram cu fiecare specialitate din arealul profesiei medicale sau profesii conexe actului medical, in munca de zi cu zi, dar integram informatiile si monitorizam aplicarea fiecarei solutii optime destinate preventiei precum si mentinerii sanatatii pacientilor nostri

Ce ne deosebește de alte țări, unde se poate?

Curajul, determinarea, hotărârea de a face lucruri de foarte bună calitate, dorința de a ne uni studiile observaționale din cabinetele în care lucrăm!

 

2.Pentru a dezvolta legaturile dintre colegii noștri din toată țara, implicați în  creșterea și ingrjirea copilului de la 0-26 ani (de la momentul concepției și până la momentul  cuprinderii într-o formă de educație prevăzută de lege) și  al îngrijirii gravidei și lauzei, a îngrijirilor dedicate familiei pe tot parcursul vieții.

Argumente

A monitoriza starea de sănătate a gravidei, copilului de la naștere pe toată perioada  creșterii  și formării sale, reprezintă ABC-ul sanatatii unui popor, reprezintă Viitorul!

3.Pentru a dezvolta in noi, medicii de familie, dorinta de a ne face cunoscuta munca, pentru că în fiecare an, avem acces să publicăm  rezultatele muncii noastre de cercetare în Publicații de prestigiu cotate în baze de date interne și internaționale.

Argumente

Conferința Națională a AREPMF 2020,  in ultimii 3 ani consecutiv a avut Revista cotata B+, recunoscuta în baze de date internationale Pub Med, Elsevier.

4. Pentru a dezvolta un nou mod de a vedea medicina de familie: din acest an 2020, demarăm oficial Proiectul de Mentorat destinat Medicilor aflați în pregătire pentru a deveni specialiști în medicină de familie

Argumente

Vocația de a fi medic de familie, se dezvoltă dacă ai șansă să crești lângă oameni care iubesc ceea ce fac, dacă astfel de oameni dăruiesc din Timpul și Viață lor pentru a tranmsite ceea ce au acumulat într-o Viață către generațiile de medici tineri, cu dragoste, cu respect, cu seriozitate.

5. Pentru a dezvolta si participa la evenimente profesional- științifice atent alese, selecționate și pregătite conform așteptărilor și nevoilor educaționale practice ale celor prezenți în sălile de curs, conferințe sau simpozioane, ateliere, stagii de pregătire post-universitare derulate de către AREPMF sau alături de Partenerii educaționali instituționali ai AREPMF.

Argumente

Credem că participarea la evenimente creditate EMC este importantă pentru actualizarea informațiilor profesionale ale fiecăruia dintre noi, ritmic, in fiecare an, dar nu credem că numărul punctelor EMC obținute este relevant, ci conținutul materialelor care sunt livrate, cât sunt de specifice pentru participanții prezenți la eveniment, cât sunt de aplicabile de a doua zi în practică, cât de bine se încadrează și se pliază pe așteptările fiecărui participant. De aceea, evenimentele profesional-științifice AREPMF sunt vii, sunt dinamice, sunt frumoase.

6. Pentru a dezvolta programe educationale speciale si a beneficia de reduceri pentru participarea la orice eveniment AREPMF derulat într-un an calendaristic,( colegii membri cu cotizația plătită  pe anul aflat în derulare, adaptat pe categorii profesionale: primar, specialist, pensionar sau rezident)

Pentru ca a fi membru AREPMF, nu te impiedica sa fii membru al oricarei alte societati profesionale doresti. Dreptul la asociere, la libera exprimare, este un Drept garantat de Constitutia Romaniei. In AREPMF, ne asociem pe principiul libertatii de gandire, al respectului profesional, al dorintei de inovatie al practicii medicale de zi cu zi, seriozitatii profesionale si al rezultatelor muncii noastre, dar nu in ultimul rand, al implicarii in Comunitatea in care traim- a calitatilor umane de care dam dovada.

Argumente

Acces personalizat, facilitat, pentru cei care se implică și se înscriu cu lucrări de cercetare venite din practica de zi cu zi, dacă sunt membri AREPMF

 

7. Pentru că orice membru al AREPMF are șanse egale de a participa la alegeri în conformitate cu Statulul AREPMF, are șanse de a se implica în schimbarea în mai bine, în cadrul breslei noastre și în procesul de repoziționare al medicinei de familie în cadrul societății civile pe care cu toții ne-o dorim.

Argumente

Orice schimbare din jurul nostru, inspre “Mai Bine”, nu vine singura, vine din noi, din Sufletul nostru, din munca noastra, din pasiunile noastre, din gandurile si munca fiecarui membru al Echipei cu care lucram, impreuna cu care construim si ne transpunem Visele in Aplicatii Practice, Aspiratiile in Realitati ale Zilelor noastre, in care suntem  nu doar colegi ci prieteni si alaturi de care avem motivatia de a merge inainte si a reusi.

 

Vă mulțumim tuturor celor care ați ales sau veți alege în anul 2024, să deveniți membri ai Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF).

În numele Echipei AREPMF,

Dr. Raluca Ghionaru

Președinte AREPMF

bottom of page