top of page
Poza scriitoruluiAREPMF

Conferința Națională a AREPMF, ediția a VII-a - comunicat Post-eveniment




COMUNICAT POST EVENIMENT

CONFERINȚA NAȚIONALĂ A ASOCIAȚIEI ROMÂNE PENTRU EDUCAȚIE PEDIATRICĂ ÎN MEDICINA DE FAMILIE (AREPMF) – EDIȚIA A VII-A

cu participare internațională


A VII-a ediție a Conferinței AREPMF a ajuns la final! Evenimentul, desfășurat în perioada 24-27 martie a.c., în mediul online, a fost accesibil tuturor profesioniștilor din domeniul medical: medici, asistenți medicali și farmaciști.

Conferința a fost un adevărat maraton de sesiuni de neonatologie, pediatrie, infecțioase, respirator, gastroenterologie, nefrologie, alergologie, chirurgie și ortopedie pediatrică, neurologie, cardiologie, onco-hematologie, psihologie, psihiatrie, fitoterapie, farmacodinamie aplicată în cabinetul medicului de familie. Puzzle-ul medical a fost completat cu sesiuni de endocrinologie, ginecologie, medicină de urgență și, nu în ultimul rând, sesiuni dedicate lucrărilor de cercetare ale tinerilor medici de pe întreg teritoriul țării.

Oaspeți de seamă, invitați externi, precum: Prof. Dr. Sussanna Esposito - Universitatea din Milano, Italia, Prof. Dr. Antonio Di Mauro - Universitatea din Bari, Italia, Prof. Dr. Ninel Revenco - Președinte Societatea de Pediatrie Republica Moldova, Prof. Dr. Eugene Leibovitz - Universitatea Beer-Sheeva, Israel, alături de distinși reprezentanți ai tuturor societăților profesionale pediatrice naționale, împreună cu medicii de familie, au adus plus valoare Conferinței Naționale a AREPMF.

Cei peste 120 de lectori, din țară și din străinătate, s-au adresat celor peste 1400 de colegi înregistrați la Conferință. Experiența centrelor universitare medicale din București, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Sibiu și Timișoara a fost strâns împletită cu cea a lectorilor externi.

Cursurile preconferință derulate împreună cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, au adus în prim-plan teme esențiale ale practicii medicale: Basic Life Support (BLS), electrocardiograma, neurologia practică, infecția HPV, tulburările de somn, boli metabolice. O secțiune importantă – medicina bazată pe dovezi – a acoperit o arie largă de aspecte profesionale întâlnite în practica curentă a medicului de familie.


Lectori dedicați au evidențiat importanța nevoii de frumos în viața noastră dar și nevoia de dezvoltare personală sau importanța alegerilor noastre umane și profesionale, empatia și compasiunea, încrederea și respectul reciproc - bază a relației medic-pacient.

Sesiunea dedicată asistenților medicali a prezentat urgențe pediatrice în practica medicului de familie, nutriție, vaccinologie, tehnici de comunicare în procesul vaccinal.

Mulțumim frumos tuturor oaspeților noștri, lectori și participanți, pentru ca au constituit motorul acestui eveniment. Vă dorim să rămâneți sănătoși, protejați, astfel încât să ne putem bucura cu toții împreună față în față, la cea de a VIII-a ediție a Conferinței Naționale a AREPMF, care se va derula în perioada 2-5 martie 2023!





Cu drag si respect,

Echipa AREPMF

197 afișări

Comments


bottom of page