top of page

La mulți ani copiilor pe care avem privilegiul să-i creștem! Îndrăzniți și Lumea va fi a voastră!

INTERVIURILE AREPMF

EDITIA I- Celor pe care ii iubim

Proiectul AREPMF inceput astazi, va fi un Proiect al Sufletului nostru, nascut din Speranta, Credinta si mai presus de toate Dragoste si Grija fata de Fiinta umana.

Perioada ultimelor luni, l-a adus pe Andre Malraux, mai mult ca oricand in actualitate in intreaga Lume cunoscuta simturilor noastre: "Secolul XXI va fi un secol mistic sau nu va fi deloc"(citat inexact, daca luam in considerare ca in realitate, Malraux ar fi spus: Nu exclud posibilitatea unui eveniment spiritual la scară planetară)

Pandemia indusa de SARS CoV- 2, nu a fost doar "risc infectios indus de o boala noua", necunoscuta, nu au fost doar dilemele medicale: de la nesiguranta diagnosticului, incertitudinea tratamentelor aplicate pana la riscul vital al pacientilor, riscul perceput de personalul medical sau izolarea sociala impusa.

Am asistat in ultimele luni la o pandemie informatica, cu implicatii medicale, sociale, psiho-emotionale, care vor persista mult timp dupa ce virusul va fi controlat eficient prin vaccinare si scheme terapeutice rezultate din munca de cercetare medicala aprofundata.

Suntem convinsi ca ""religios",”mistic” a insemnat in acceptia lui Malraux, nu o anumita religie sau doctrina, ci renasterea Credintei profunde ca Binele exista, ca Viitorul inseamna Lumina din Noi toti, Respectul pentru Valoarea Vietii fiecarui Om, pentru Cunoastere si in mod dosebit, pentru Adevar, pentru intelegerea deplina a Sensului misiunii asumate de catre fiecare dintre noi pe acest Pamant.

Astazi am sarbatorit Ziua Internationala a Copilului.

In contextul celor traite de la inceputul anului 2020, mai mult ca oricand, oamenii au inteles cat este de important sa comunici cu cei dragi, sa le spui ce simti pentru ei, care este valoarea lor in Viata Ta, cat de mult inseamna sa ii poti asculta, sa le fii alaturi, la bine sau mai ales la greu, cu ce te confrunti si cat de multa nevoie avem cu totii sa stam o Clipa in loc si sa ne ascultam atent unii pe altii.

Daruim acesta prima editie, Copiilor pe care ii crestem, ca medici, asistenti, psihologi sau pur si simplu ca parinti- "Studenti permanenti" la Facultatea Vietii de Parinti, cea mai dificila dintre facultati dar si cea mai merituoasa din Lume.

Lucrurile esentiale din Viata noastra nu au nevoie de cuvinte “mestesugite” ci de “cuvinte potrivite” izvorate din Minte, Inima si Suflet, oglindite in munca si fapte, pe parcursul unei Vieti daruite celor dragi.

Colegii mei au inregistrat astazi, pentru fiecare dintre participantii la aceasta Editie, mesajul lor de Suflet.

Va dorim auditie placuta si speram sa va regasiti in emotiile pe care noi le-am trait ascultandu-i

Pentru Dvs. membri AREPMF:

Mihaela Costache- Bucuresti asistent medical

Tarciuc Petruta- Bucuresti medic de familie

Costiug Emiliana- Cluj medic de familie

Pop Claudia-Cuj, medic de familie

Mirela Stefan –Bucuresti, medic de familie, resident neonatology

Minodora Matei-Bucuresti, medic medicina dentara

Valeria Herdea, Bucuresti, medic de familie

Mariana Cimpeanu- Bucuresti artist plastic


Mesajele audio le puteti accesa în link-ul următor:


La mulți ani, copii, și mici și mari! Să fiți voioși, fericiți și luminoși!



75 afișări
bottom of page