top of page

Protect LifeROSăptămâna Mondială a Imunizării (24-30 aprilie), desfășurată în ultima săptămână din aprilie, are scopul de a evidenția importanța imunizării, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a bolilor infecțioase și de îmbunătățire a calității vieții.


În acest context, Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie marchează Săptămâna Mondială a Imunizării prin continuarea proiectului Protect LifeRo.
Lansarea programului de educație pentru sănătate va avea loc luni 29 aprilie 2024, prin intermediul unei conferințe de presă la care sunt invitați:
  • Prof. Univ. Dr. Doina AZOICĂI

  • Prof. Univ. Dr. Simin Aysel FLORESCU 

  • Dr. Valeria HERDEA

  • Dr. Adrian MARINESCU

  • Reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății - Biroul din România

  • Decidenți din sistemul sanitar

  • Echipa Vaccine Advocacy AREPMFPrima parte a proiectului Protect LifeRo s-a adresat profesioniștilor din sănătate, prin intermediul Îndreptarului de vaccinare în cabinetul medicului de familie, lansat în 2023. Partea a doua a acestui proiect, lansată acum, în aprilie 2024, se adresează populației generale, care reprezintă beneficiarul protecției oferite de vaccinuri, fiind un proiect educațional bazat pe mijloace moderne de comunicare, elaborat și realizat de profesioniști din sănătate, autori ai Îndreptarului de Vaccinare.


Unul dintre obiectivele principale ale Săptămânii Mondiale a Imunizării este acela de a ridica și de a menține acoperirea vaccinală la un nivel suficient de ridicat pentru a preveni reapariția bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.


În perioada următoare, vom posta pe site-ul www.arepmf.ro și pe canalul de Youtube AREPMF, episoade filmate ale subiectelor din Îndreptarulul de Vaccinare. 


Și, pentru ca în România este epidemie declarată de rujeolă, primul episod este dedicat virusului rujeolic:  “Infecțiile cu virusul rujeolic” - Prof. Univ. Dr. Doina Azoicăi.

143 afișări

Comments


bottom of page