top of page

PĂRINTE LA ÎNCEPUT DE DRUM.

Primii pași în îngrijirea copilului – Proiect educational dedicat parintilor


Dragi părinți aflați la început de drum,


Cea mai dificilă și, în același timp, cea mai frumoasă profesie din lume rămâne aceea de a fi părinte. Creștem alături de copiii noștri, învățăm alături de ei, ne desăvârșim împreună cu ei. Ei sunt adevărata și unica valoare care va conta și pe care o vom lăsa pe lume atunci când vom pleca spre alte zări. Ei ne dau sens existenței, cu ei descoperim bucuria, împlinirea, iubirea, dorința de a schimba lumea într-un loc frumos și mai ales sigur.

Câteva cuvinte despre vocația de a fi părinte:

Oricât de multe vei ști, nu vei fi niciodată destul de bine pregătit pentru a face față provocărilor pe care ți le vor ridica proprii tăi copii.Copiilor tăi nu le va păsa cât de bine ești pregătit pentru a fi părinte ci cât de mult îți pasă de ei.Pentru copiii tăi, important este timpul pe care l-ai petrecut cu ei și nu cadourile scumpe cu ajutorul cărora ai încercat să răscumperi timpul petrecut departe de ei.Copiilor tăi le face plăcere sa le spui povești atât de mult încât nici măcar nu mai contează repetiția poveștii, contează doar prezența ta lângă ei și atenția pe care le-o acorzi.Nu cere copiilor tăi să nu facă ceea ce tu faci deși știi că este greșit. Nu le impune ceea ce tu însuți nu poți respecta.Spune-le zilnic copiilor tăi că îi iubești și că sunt minunați, abia așa vor crește armonios.Chiar dacă te doare, recunoaște dacă greșești și cere iertare, dacă vrei ca și copilul tău să înțeleagă valoarea unui om adevărat.Nu uita să râzi din toata inima cu copilul tău în fiecare zi, nu uita să te joci cu copilul tău în fiecare zi. Joaca și umorul de bună calitate rămân cele mai bune arme de luptă pentru dezvoltarea imunității.Învață-l pe copilul tău de mic valorile simplității: bunătatea, compasiunea, empatia, ca să sădești în el echilibrul vieții.Fii bun, fii blând, fii înțelept! Credința, speranța, dragostea să îți fie călăuză în creșterea și educarea copilului tău!


Cu drag și respect pentru tine drag părinte,

Dr. Valeria Herdea,

Președinte AREPMF


AREPMF, in parteneriat cu o importantă companie pentru produse de îngrijire a bebelușilor, lansează ebook-ul „Părinte la început de drum. Primii pași în îngrijirea copilului”. Tematica principala a cartii electronice este ingrijirea copilului 0-3 ani si cuprinde raspunsurile oferite de Dr Valeria Herdea la cele mai frecvente intrebari ale parintilor.


43 afișări
bottom of page