top of page

7 APRILIE - Ziua Mondială a Sănătății: "Planeta noastră, sănătatea noastră"



Data de 7 aprilie marchează Ziua Mondială a Sănătății. Tema din acest an a OMS: "Planeta noastră, sănătatea noastră" aduce în centrul atenției sănătatea oamenilor și a planetei.


Poluarea aerului, apa contaminată, riscurile asociate cu anumite substanțe chimice periculoase și impactul negativ al schimbărilor climatice sunt doar câteva dintre cele mai mari amenințări din mediul înconjurător la adresa sănătății publice.


În mijlocul unei pandemii, a unei planete poluate, a bolilor în creștere precum cancerul, astmul, bolile de inimă, de Ziua Mondială a Sănătății 2022, OMS concentrează atenția globală asupra acțiunilor urgente necesare pentru a menține oamenii și planeta sănătoși și pentru crearea unei societăți concentrată pe bunăstarea umană.


OMS estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume în fiecare an sunt cauzate de schimbările din mediul încojunrător, ce pot fi evitate.


Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie se alătură și susține inițiativele Organizației Mondiale a Sănătății.




25 views
bottom of page