top of page
Poza scriitoruluiAREPMF

Comunicarea in vaccinare – o provocare!


 

Vaccinarea este un subiect frecvent întâlnit atât în rândul specialiștilor cât și în rândul populației. În era informatiei, asistăm la un paradox: deși vaccinurile sunt mult mai sigure și mai eficiente decât în urmă cu zeci de ani, refuzul vaccinării este în creștere atât în țara noastră cât și în alte state europene.

Potrivit unui studiu efectuat de Grupul Național de Vaccinologie al SNMF, 84% din medicii de familie intervievați au avut cazuri de refuz al vaccinării.

În acest context, misiunea medicului de familie, ca principal vaccinator, este aceea de a depista principalele motive care stau la baza refuzului vaccinării. Pe de altă parte, este esențială actualizarea periodică a cunoștiințelor legate de vaccinare dar și de comunicare ale personalului vaccinator astfel încât acesta să reprezinte o sursă importantă de informații corecte, bazate pe dovezi științifice.

Lucrarea de față își propune o trecere în revistă ale principalelor probleme legate de vaccinare și identificarea unor soluții de informare și comunicare astfel încât mesajele provaccinare să fie primite și interpretate corect.

1 afișare

Commenti


bottom of page