top of page

Comunicat post eveniment – Simpozionul Regional al AREPMF Braila


Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie a organizat la Braila, in zilele de 20-21 mai Simpozionul regional cu tema : “Actualitati in practica pediatrica pentru medicina de famlie”.  In multitudinea de evenimente stiintifice care au loc primavara, , simpozionul, creditat de Colegiul Medicilor Braila, s-a bucurat de un interes deosebit din partea specialistilor atat din medicina primara cat si de alte specialitati, din Braila dar si judetele invecinate, mereu dornici sa se perfectioneze si sa isi actualizeze cunostintele in domeniu. De remarcat prezenta la lucrari a presedintelui Colegiului Medicilor din judetul Braila cat si al vicepresedintelui –  departamentul Profesional-Stiintific – ca semn de apreciere a dorintei medicilor participanti de instruire.


Dedicat prioritar medicilor de familie care ingrijesc copii, simpozionul a cuprins teme de interes din domeniul puericulturii si pediatriei, prezentate de membrii AREPMF – medici formatori cu o bogata experienta profesionala. Astfel, “Ingrijirea copilului 0-3 ani- mereu in actualitate”- prin algoritmul de urmarire propus, prin calitatea stiintifica a lucrarilor prezentate precum si utilitatea practica a materialelor continute in mapa evenimentului – au trezit interesul participantilor. In plus, prezentarea practica a sistemelor de sustinere si transport al sugarului si copilului mic de catre dr. Laura Comnea au constituit un element de noutate si modernism al acestui capitol.


Lucrarile teoretice de fitoterapie, patologie respiratorie, endocrinologie, vaccinologie, ginecologie care au urmat, au fost profesionist completate de prezentari de caz ale medicilor de familie, care au dorit sa impartaseasca astfel din experienta acumulata in practica pediatrica si au provocat la dialog constructiv pe cei prezenti.

Astfel, Prof. Dr. Florin Mihaltan  a adus in atentie un subiect de actualitate, dezbatut intens, atat in cadrul societatii civile, cat si in randul medicilor: legea fumatului si impactul ei asupra tinerilor, iar Prof Dr. Catalina Poiana a subliniat importanta ingrijirii femeii gravide, pentru a asigura sanatatea viitorului copil, abordand patologia tiroidiana din sarcina si perioada post-partum. Temele sesiunii de ginecologie, ancorate in realitatea practicii medicului de familie, sustinute de de d-na dr. Alina Plesoianu, au continuat sa fie discutate cu interes, in pauza, cu colegi ginecologi si de planing.


Dialoguri practice si interesante au fost si in cadrul sesiunii legislative “Masuri de prevenire si educatie antidoping in randul societatii civile”. Au fost aduse in atentie situatii din ce in ce mai fracvent intalnite in cabinet: medicul de familie care acorda asistenta medicala sportivilor, indiferent de nivelul de performanta, trebuie sa respecte cu strictete in recomandarile terapeutice facute lista de substante interzise precum si lista de medicamente care contin substante interzise pentru a nu bloca accesul acestora la competitiile sportive.  Lect. Univ. Gabriela Andreiasu a raspuns intrebarilor adresate de medici, aducand clarificari in abordarea acestor cazuri. Aceasta sesiune a incheiat simpozionul, dar dezbaterile au continuat si in timpul team-buildingului de neuitat, pe malul Dunarii.

5 afișări
bottom of page