top of page

In memoriam Acad. Prof. Univ. Dr. Adrian Restian


Acad. Prof. Univ. Dr. Adrian Restian, membru titular al Academiei de Științe Medicale, președinte al Societății Academice de Medicină a Familiei (SAMF), președinte Onorific al Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) a încetat din viață. Om de o valoare inestimabilă, erudit de marcă al lumii pe care o trăim, a plecat așa cum a trăit: Spirit luminos, dăruit cu decență, discreție și demnitate până în ultima clipă a trecerii sale pe Pământ.

A fost, pentru noi toți, dascăl și prieten, mentor și modelator al minții și sufletelor noastre. Avea un fel distins, și șăgalnic în același timp, de a privi Lumea și a aborda temele fundamentale care sculptează modul de a gândi și de a acționa, pentru omenirea contemporană. A abordat teme diverse cu un curaj debordant, creativitate și geniu. Opera sa de căpătâi - studiul genomului și al epigenomului - l-a adus în atenția întregii lumi științifice. Creația profesional-științifică de o imensă valoare, formarea a zeci de generații de medici, punerea bazelor medicinei de familie în România, rămân repere fundamentale despre Medicul și Omul Adrian Restian.

A susținut cu tărie că fără istorie și tradiții, fără menținerea vie a valorilor proprii neamului nostru, nu pot exista progres și nici unitate. A abordat și descifrat taine profunde ale Științelor exacte, demonstrând că Știința fără prezența Creatoare a Lui Dumnezeu rămâne doar la stadiu de concept steril, dar Adevărul științific impulsionat de prezența Lui Dumnezeu, atinge culmi și profunzimi nebănuite, rămânând singura șansă reală spre evoluție a Lumii cunoscute simțurilor noastre.

Domnul Profesor Adrian Restian, cu nume de botez Grațian – sortit pentru dânsul deloc întâmplător la momentul venirii sale pe Lume - a fost Omul care a ne-a dat curajul de a crede că Visele noastre pot deveni realitate. Am învățat de la dânsul că a fi și a rămâne vertical ține de Credința nestrămutată în faptul că Dumnezeu are socotelile Lui clare, cu fiecare ființă venită pe Lume, că fiecare Om are rostul și menirea Sa pe acest Pământ și, nu în ultimul rând, că întâlnirile dintr-o Viață generează forțe și energii care schimbă mersul lucrurilor și Destinul unui Neam. Am învățat de la acest Om minunat că fără Bunătate, Speranță și Dragoste nimic din măreția și frumusețea trecerii noastre prin Viața pe Pământ, nu pot fi atinse.

La ceas de rămas bun, Prieten drag, îți mulțumim, noi toți, care am avut onoarea de a te avea alături ca mentor, pe Drumul hărăzit de Dumnezeu.

Fie ca Lumina acestor Zile să te însoțească pe Drumul Stelar.


Cu drag și profund respect,

Toți membri Echipei AREPMF

629 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

COMUNICAT

bottom of page