top of page

Personalitatea lunii noiembrie 2016 – Prof Dr. Marin Burlea


Mentor al Şcolii de Pediatrie din “dulcele Târg al Iaşului”, formator de opinie medicală de referinţă, domnul Profesor Marin Burlea reprezintă pentru medicii de astăzi, un model de personalitate complexă, care îmbină arta de a fi un profesionist remarcabil, cu aceea de a rămâne OM – indiferent de circumstanţe, de timp, de loc sau ierarhie socială.

Format la cea mai bună Şcoală de Pediatrie, Prof. Dr Burlea a avut de înfruntat şi cele mai serioase provocări profesionale: specialist în pediatrie şi în gastroenterologie, dl prof Burlea, rămâne pionierul ecografiei şi endoscopiei pediatrice din România – domeniu de vârf, în care excelenţa se îmbină cu rigurozitatea, pedanteria cu observaţia fină.

Rămâne remarcabilă implicarea dânsului în procesul de educare şi formare a medicilor tineri, transmiterea vastei sale experienţe profesionale către generaţii în timp, cu aceeaşi eleganţă, distincţie şi rafinament, care îl caracterizează, indiferent de situaţie sau anturaj.

Reţinem din CV-ul dlui Prof. Burlea:

2009-prezent, Președinte Societatea Română de Pediatrie 2004-2006; 2011-2012, Prorector Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi 2002-2012, Membru al Comisiei Senat UMF “Gr. T. Popa” – Iaşi 1990–1997; 2002-2009; Manager General Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”, Iaşi 2013 – prezent; Membru al Parlamentului României – Senator 2013 – prezent; Vicepreşedinte al Comisiei Educaţiei şi Sportului din Senat

Fondatorul Şcolii de Vară de PediatrieMembru în board-ul European Academy of PaediatricsMembru fondator al Societăţii Româno-Italiene, Caserta 2016

Cu toţii avem nevoie de modele. Modelele nu s-au pierdut, ele există, sunt lângă noi. Important este să ne dorim să le vedem, să le ascultăm, să le urmăm. Implicarea umană şi socială alături de aportul la dezvoltarea specialităţii de pediatrie, constituie şi astăzi obiective majore în cariera şi activitatea Domnului profesor dr Marin Burlea.

15 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page