top of page

Comunicat post-eveniment – ESPID 2017 Madrid



In perioada 23-27 mai ac., la Madrid s-au derulat lucrarile  unui prestigios eveniment al lumii medicale: Congresul Societatii Europene de Boli Infectioase Pediatrice (ESPID).

Reunind 3040 de participanti, din 105 tari, Espid 2017 a venit in intampinarea participantilor, cu o colectie de  lucrari de inalta tinuta stiintifica, in cel mai pur sens al cuvantului. Reprezentanti de exceptie ai lumii medicale internationale, adevarati corifei in domeniul studiului bolilor infectioase in lumea contemporana, oameni a caror existenta a fost dedicata cercetarii  si salvarii  poate a celor mai multe vieti omenesti de pe Glob, incepand cu  ilustrul savant Stanley Plotkin, continuand cu Fernando Baquero sau pitorescul Ron Dagan si ajungand la charismaticii Jesus Saavedra sau Pablo Rojo, Espid 2017 va avea un impact major in modalitatea de abord a bolilor infectioase, in anii care vor urma.

De la Zika la Dengue, la cercetari de varf in domeniul vaccinologiei, la recrudescenta tuberculozei multi-drog rezistente, la HIV/SIDA sau rezistenta la antibiotice, ariile abordate au prezentat realitati de necontestat din respectivele domenii, cu provocarile lor, cu rezultatele terapeutice, cu lupta acerba pentru a preveni dezastrul provocat la nivel planetar de catre infectiile severe.

1379 abstracte, 91 sesiuni stiintifice, 133 premii Espid, au incununat efortul a mii de practicieni si cercetatori in domeniul bolilor infectioase.

Echipa AREPMF a participat cu lucrarea “Guidelines for Immunization Practice in Family Physician’s Office”.       Este a 3 a editie la care participam, dupa Dublin-2014, Brighton-2016, fiecare editie insemnand lucrari inscrise in competitie si acceptate de catre un prestigios juriu international.


Dr. Valeria Herdea

Dr. Raluca Ghionaru

13 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page