top of page
  • Poza scriitoruluiAREPMF

Conferinta Nationala a Societatii Romane de Neo-Natologie – Septembrie 2014


Eveniment de marca in lumea medicala, Conferinta de Neo-Natologie, desfasurata sub directa indrumare a dnei Prof. Dr. Stoicescu Sivia, a oferit si in acest an un program stiintific de inalta tinuta.

In cadrul Conferintei de Neo-Natologie, a avut loc lansarea oficiala a Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie, cu lucrarea:

“Prematurul foarte mic din perspectiva practicii pediatrice a medicului de familie”

Lucrarea este rodul muncii membrilor fondatori ai Asociatiei, fiind un studiu observational derulat pe parcursul anilor 2009-2014, in cadrul cabinetelor noastre de medicina de familie cu practica pediatrica. Nou născutul prematur foarte mic, ramane o problemă de actualitate nu doar in Romania ci si la nivel global, mai ales prin prisma complicatiilor neurologice, infectioase, digestive sau metabolice, prin care de multe ori trece, in lungul proces de recuperare al prematuritatii la risc.

Anual se nasc 15 milioane de prematuri în întreaga lume.

Aprox 1 milion de copii mor în primul an de viaţă datorită complicaţiilor induse de prematuritate

Prematuritatea reprezinta cauza majoră de mortalitate în primele 4 saptămâni de viaţă, fiind a doua cauză de deces prin pneumonie la copilul sub 5 ani.

Solutia optima a ingrijirii unui prematur la risc, cu greutate foarte mica la nastere, a recuperarii lui cat mai rapide si mai eficiente, ramane echipa interdisciplinara formata din  neo-natolog si medicul  de familie  cu practica pediatrica.

4 afișări

Comments


bottom of page