top of page
  • Poza scriitoruluiAREPMF

Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie – 12-14 noiembrie 2015


 

Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie ajunge, anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție, urmând să se desfășoare în perioada 12-14 noiembrie 2015, la București, Hotel Ramada Parc.

Pe lângă programul bogat în informație medicală și științifică, evenimentul va marca împlinirea a 10 ani de la înființarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Netransmisibile. Tema de anul acesta, în jurul căreia se vor concentra dezbaterile și prezentările invitaților, va fi „Bolile transmisibile, domeniu prioritar pe agenda sănătății publice”.

Cea de-a VIII-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie este coordonată, la nivel științific, de Societatea Română de Microbiologie, în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie.

Președinții conferinței vor fi prof. dr. Alexandru Rafila și conf. dr. Emilian Popovici. Joi, 12 noiembrie, evenimentul va debuta cu un curs pre-conferinţă pe tema vaccinurilor recomandate în contextul epidemiologic actual.

Printre marile teme care vor fi abordate în cadrul sesiunilor științifice se vor număra:

importanța comunicării în programele de vaccinări;supravegherea şi controlul tuberculozei;actualități în bolile transmisibile prioritare transmise prin vectori: infecţia cu virus West Nile, borelioze, rickettsioze;supravegherea infecțiilor respiratorii;supravegherea și controlul rezistenţei la antibiotice şi al infecţiilor nosocomiale;obiective prioritare în diagnosticul şi supravegherea HIV, a hepatitelor virale şi a infecţiilor cu transmitere sexuală și multe altele.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati site-ul conferintei

7 afișări
bottom of page